Natural Perspective

A simple renovation turned full-blown overhaul nets a young couple an open and airy home that combines the serenity of nature with the colorful flair of their heritage



(page 1 of 3)

The home of Nupur and Nitin Jindal stands tall in its enclave of low-slung 1950s ranches and split-levels just off the Post Road in Greenwich. Part country barn aglow at sunrise, part American modern, the house has occupied this spot since it was finished in 2011.

“We wanted to be close to downtown, to the train station and to stores like Whole Foods, and we wanted to be where we could take walks in the evening,” says Nitin.

He and his wife looked at dozens of houses before deciding on this one, having found the others “suboptimal” to their needs. “This property had upgrade potential.”

So it was in 2010 that the couple, he a trader known to ride his bicycle to work on an occasional summer morning, and she a strategic business consultant currently on hiatus to care for their young daughter—both of them natives of India’s northern states—bought the lot and the structure on it. Like many houses on the block, the house seemed ripe for a modest renovation including the addition of a second floor as well as a spacious en suite guest room to the first floor that Nupur says could accommodate rotating sets of grandparents visiting from India.

“When they come, they stay for a long time,” she explains.

They hired architect Rich Granoff of Granoff Architects in Greenwich, whose work they admired and because they were interested in modern design.   

“We had a tight site and a tight budget,” says Granoff, who explains that the slope in the backyard squeezed the footprint even further. “Our objective was to maximize the spatial experience of the home and create a light, airy feeling throughout.”

Little by little, the plan for a humble renovation evolved into a full demolition followed by the construction of what Granoff calls a “neo-shingle style” house that was respectful of the homes in the surrounding neighborhood. The entire process took about a year and a half, and Granoff’s new clients say they enjoyed every bit of it even if they had to endure a few bouts of sticker shock along the way.

Web Statistics